About Rozen Maiden

In jos

About Rozen Maiden

Mesaj Scris de Crazygirl93 la data de Joi Aug 14, 2008 5:05 am

About Rozen MaidenRozen Maiden (ローゼンメイデン, Rōzen Meiden?) este o serie manga creată de grupul Peach-Pit, adaptată într-un anime cu acelaș nume. Povestea îl are în centru pe Sakurada Jun, un tânăr băiat hikikomori îndatorat unei păpuși vii cu numele de Shinku. Relația câteodată comică, câteodată dramatică, dintre Jun și Shinku--dar și cu alte șase păpuși ale Rozen Maiden--îl aduc încetul din starea de depresie în care se afla înapoi în lumea pe care a abandonato.

În poll-ul "Top 100 Anime Ranking" al TV Asahi din 2006, Rozen Maiden a fost clasat pe locul 9.


Subiect

Jun Sakurada este un elev de liceu care refuză să se ducă la școală după ce rămâne traumatizat datorită unei experiențe umilitoare . El a ales să se închidă în camera sa, și să nu părăsească niciodată casa, petrecându-și ziua comandând bunuri supernaturale online și returnându-le înainte de dată la care trebuie să le plătească. Sora sa mai mare, Nori Sakurada, face orice pentru a încerca să îmbunătățescă viața tristă a lui Jun, dar nu este capabilă să schimbe situația.

Într-o zi, Jun primește o scrisoare în care este anunțat că a câștigat un premiu. În scrisoare este întrebat dacă va "întoarece" (まきますか? makimasu ka?) sau "nu va întoarece" (まきませんか? makimasen ka?). I se cere ca după ce a luat decizia, să plaseze scrisoare într-un sertar al biroului său, și o persoană de legatură supernaturală o va duce în lumea spiritelor. Deși skeptic, el urmează aceste instrucțiuni, și descoperă că plicul a dispărut. Câteva momente mai târziu, realizează că o cutie bogat detaliată s-a materializat în camera sa. Cutia conține o păpușă ciudată, îmbrăcată realistic în haine aristocratice franceze (asemănător cu o Gothic Lolita). Jun întoarce cu grija cheia păpușii. Păpușa scârțâie, se ridică singură, și îl pocnește cu o palmă pentru că a manevrato cu atâta stângăcie. Ea se prezinta ca, "...Shinku, a cincea păpușa a Rozen Maiden."

Shinku este o păpușa din colecția unica "Rozen Maiden", dar înainte ca Jun să înțeleagă complexitatea situației, o păpușa de pluș claun atacă. Shinku îi promite ca îi va salva viața lui Jun dacă acesta jură să o servească. Astfel, Jun devine responsabil cu protecția "Rosa Mystica" a lui Shinku în timp ce ea este ocupată luptând într-o competiție veche de secole cu alte păpuși Rozen Maiden pentru titlul de "Alice."

[modifică] Fecioarele Rozen

Fecioarele Rozen ("Rozen Maidens") sunt o colecție de păpuși creată de un meșteșugar numit Rozen, pe care păpușile îl numesc "Tată". Sursa lor principală de putere este o gazda umană (denumită "medium") care poartă un inel ce semnifică legătura sa cu păpușa, deși s-a arătat că unele păpuși pot acționa fără un medium. Potrivit lui Shinku, ea este la putere maximă doar atunci când mediul ei este prezent. Fiecare Rozen Maiden are o propie personalitate distictă, spirit păzitor, și abilitate supernaturală.

Personaje din Rozen Maiden

Scopul aparent al fecioarelor Rozen este să participe în așa numitul "Alice Game", o competiție letală care promite câștigătorului dreptul de al întâlni pe "Tată" devenind "Alice", o fată de o perfecțiune și o frumuseșe supremă, al cărui spirit sălăsluiește în "Tatăl"; se spune că ea este "mai sublimă decât orice floare, mai pură decât orice piatră prețioasă, fără urmă de impuritate."[3]

Jocul constă în dueluri la care păpușile participă folosind atât spiritele protectoare cât și propiile abilități, precum și energia spirituală a propiului mediu. Păpușa care pierde duelul își pierde "Rosa Mystica," esența care îi dă abilitatea să se miște. Rosa Mystica pierdută, conținând amintirele și emoțiile pierzătorului, este colectată și absorbită de câștigătorul duelului. Păpușa care obține toate cele șapte Rosae Mysticae va deveni Alice. Jocul continuă de ani de zile, datorită faptului că cel mai adesea păpușile au ales să-și întrerupp duelul decât sp lupte pânp la final. Shinku, pppula principalp din serie, este caracterizatp de faptul cp deli nu refuzp o luptp, ea crede cp există o modalitate de a câștiga jocul fără să-și ucidă surorile: Hina Ichigo a pierdut jocul Alice când a renunțat la contracul său cu mediumul ei. Shinku i-a acordat Hinei un nou subcontract și nu i-a luat Rosa Mystica. O păpușă nu mai poate deveni Alice dacă își pierde Rosa Mystica. Dar, dacă un astfel de subcontract este dat, sursa de putere este încă mediumul original. De aceea, Hina Ichigo își trage energia în dueluri de la Shinku, dar această energie este defapt al lui Jun.
Crazygirl93
Crazygirl93
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 290
Varsta : 25
Localizare : maybe from hell....or heaven??
Data de inscriere : 12/07/2008

Vezi profilul utilizatorului http://iloveanimeforever.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum