About Death Note

In jos

About Death Note

Mesaj Scris de Crazygirl93 la data de Sam Iul 12, 2008 10:58 am

Subiectul

Light Yagami este un tânăr inteligent care este nemulțumit de crimele și corupția din lume. Viața lui se schimbă drastic când descoperă un carnet misterios, cunoscut ca "Death Note". Instrucțiunile din acesta spun că numele omului scris în carnet va muri. Light este la început șceptic de autenticitatea acestuia, dar după o vreme, realizează că Death Note este real. După ce se întâlnește cu vechiul proprietar al caietului, un shinigami numit Ryuk, Light încearcă să devină "Dumnezeu noii lumi" omorându-i pe toți cei care îi credea răi și pe toți cei care îi stăteau în cale.

După scurtă vreme, numărul mare de morți inexplicabile ale criminalilor atrage atenția Interpol-ului și a unui detectiv misterios cunoscut ca "L", care află repede că criminalul în serie poreclit de public ,,Kira" (derivat din pronunția cuvîntului killer - criminal) este localizat în Japonia, concluzionînd de asemenea că poate ucide fără a fi în vecinătatea victimelor sale. Light realizează că L îi va fi cel mai mare obstacol și astfel începe un "joc de-a șoarecele și pisica" între cei doi.
avatar
Crazygirl93
Administrator
Administrator

Numarul mesajelor : 290
Varsta : 25
Localizare : maybe from hell....or heaven??
Data de inscriere : 12/07/2008

Vezi profilul utilizatorului http://iloveanimeforever.forumz.ro

Sus In jos

Re: About Death Note

Mesaj Scris de Amalia la data de Vin Aug 29, 2008 5:42 pm

Carnetul morții

În lipsa unor traduceri oficiale în limba română, ne vom referi la "Death Note" în traducere ca și "Caietul morții" sau "Carnetul morții", nume folosite de traducătorii și fan-subburile românești. Acesta este descris, în cel mai simplu mod, în primele apariții din serie, ca o unealtă a shinigami-lor de a ucide oameni pentru a le lua timpul rămas de trăit în favoarea lor, astfel conferindu-le acestor ființe viață aproape nelimitată. Odată căzut în lumea umană însă, aparține celui ce pune mîna pe el primul, iar Shinigami-ul răspunzător de caiet este obligat să stea lîngă deținătorul uman pînă carnetul este distrus sau umplut, moment în care numele deținătorului uman va fi trecut într-un alt carnet de Shinigami-ul care i-a fost aproape.

Carnetul are cîteva zeci de reguli, unele necunoscute chiar de Shinigami înșiși, dar descoperite pe parcurs de Light prin teste mai mult sau mai puțin complicate. Unele nu sînt dezvăluite nici în timpul desfășurării acțiunii anime-ului sau manga-ului, ci în scene speciale cu imagini doar pentru regulile însele.

Ryuk scrie o parte din ele pe carnet, probabil doar cele cunoscute de el, sau cele pe care le consideră mai importante, în engleză, limbă pe care o consideră universal inteligibilă de oameni, pentru a fi sigur că note-ul va fi folosit:

* Numele omului a cărui nume va fi scris în acest carnet va muri.
* Efectul caietului nu va acționa dacă cel ce scrie numele nu are fața acelei persoane în capul lui/ei. Astfel, oamenii ce împart același nume cu victima intenționată nu vor fi afectați.
* Dacă va fi scrisă cauza morții în 40 de secunde de la scrierea numelui, aceasta va fi valabilă.
* Dacă nu va scrisă nici o cauză a morții, persoana va muri de un simplu atac de cord.
* După scrierea numelui și cauzei morții, detaliile morții ar trebui scrise la 6 minute și 40 de secunde după acestea.


Story:

Light Yagami este un tînăr extrem de inteligent care urăște crima și corupția din lume. Viața i se schimbă drastic atunci cînd descoperă un carnet misterios pe jos, cunoscut ca ,,Death Note" - Carnetul morții. Instrucțiunile din acesta spun că numele omului scris în carnet va muri. Light este inițial sceptic de realitatea înscrisului, crezînd că este doar o glumă. Însă, după ce experimentează cu el și ucide doi infractori, este forțat să recunoască faptul că acel carnet are puterile prevăzute în el. După întîlnirea cu fostul deținător al său, un shinigami numit Ryuk, Light plănuește să devină ,,(Dumne)Zeul unei lumi noi" prin executarea criminalilor.

În curînd, numărul inexplicabil de morți ale criminalilor atrage atenția interpolului și a unui detectiv misterios cunoscut doar ca ,,L", care află repede că criminalul în serie poreclit de public ,,Kira" (derivat din pronunția cuvîntului killer - criminal) este localizat în Japonia, concluzionînd de asemenea că poate ucide fără a fi în vecinătatea victimelor sale. Light realizează că L devine cel mai periculos inamic al lui și astfel începe un joc psihologic de-a șoarelecele și pisica între cei doi.


Personajele:


Light Yagami


Light Yagami (夜神 月, Yagami Raito?) / Kira

Light este protagonistul seriei Death Note și un tînăr foarte inteligent, dar plictisit și îngrețoșat de natura oamenilor, care găsește din pură șansă caietul lăsat de Ryuk să cadă în lumea oamenilor, cu care descoperă că poate omorî orice om al cărui nume îl scrie în acesta. Este cunoscut de asemenea de fanii care preferă pronunția literală a numelui său ca Raito.

Odată aflat în posesia carnetului, decide a curăța lumea de sufletele impure și care ar duce la auto-distrugerea ei, sau cel puțin păstrarea stării actuale de putrefacție. Astfel, atrage atenția lui L, un detectiv renumit, și încearcă să profite de asta, apropiindu-se de el și pretinzînd că va ajuta investigația, în ciuda bănuielilor deja conturate de L în privința lui.

L

L Lawliet (エル・ローライト, Eru Rōraito?) / Hideki Ryuga (流河 旱樹, Ryūga Hideki?) / Ryuzaki (竜崎, Ryūzaki?) / Eraldo Coil / Danuve

Cunoscut în general ca L, acesta este considerat cel mai bun detectiv din lume și preia investigația asupra lui Kira de la șirul crimelor. Îl suspectează de la început pe Light, și decide să participe la universitatea frecventată de Light, folosind numele de Hideki Ryuga pentru scopul de a investiga. Cere ca forțele de ordine să îi spună Ryuzaki, pentru a menține discreția. Inițial, se disimulează și își maschează puterile de deducere și prevedere. Are unele ticuri, preferînd să stea pe vine și nu direct jos, mănîncă numai dulciuri și ține obiectele cu delicatețe. L a locuit în Anglia 5 ani și în timpul acesta a devenit campion la tenis pentru tineret. L ia în secret și identitatea următorilor doi detectivi recunoscuți în mod global, Eraldo Coil și respectiv Deneuve, ceea ce doar el și echipa de investigare a lui Kira știu.

L l-a suspectat mai tot timpul pe Light de faptul că ar fi fost Kira, dar nu îl putea acuza fără dovezi concrete. Chiar și cînd teoria i s-a dovedit incorectă și cînd Light nu mai avea memoriile acțiunilor sale ca Kira și a colaborat în mod corect cu investigația, L l-a suspectat în continuare, însă L nu va reuși să dovedească vinovăția lui Light.

Într-o scenă aparte, afirmă că niciodată nu și-a dorit ca Light să fi fost Kira și că a fost cea mai apropiată persoană de a fi prietenul său, însă există posibilitatea să fi făcut parte din jocul psihologic de pînă atunci dintre cei doi.

Misa

Misa Amane (弥 海砂, Amane Misa?) / Misa
O fată înamorezată de Kira, Misa este un idol al Japoniei și tinde să poarte haine de stiluri diferite, depinzînd de activitate. Este imatură și se referă la ea la persoana a treia pentru a părea drăguță. Misa este complet devotată lui Light și menționează că s-a îndrăgostit de el la prima vedere. Light o vede totuși doar ca o unealtă în planurile lui datorită Death Note-ului pe care această îl posedă și a tîrgului pe care l-a făcut pentru ochii de Shinigami. Misa îi este așa de devotată fiindcă ucigașul părinților ei a fost executat de Kira.

În serie, intră în acțiune ca al doilea Kira, înainte de a se duce să-l întîlnească pe Light. Deși perspicace uneori, face greșeli destul de mari, sau pur și simplu nu este la nivelul lui L, astfel încît, în curînd devine ținta suspiciunilor lui alături de Light și ajunge să fie prinsă și interogată brutal. Devotamentul ei se dovedește însă a fi impresionant, necedînd și mai mult decît atît, ajungînd să-i ceară Shinigami-ului care i-a adus carnetul cu care ucidea pînă atunci, să o omoare pentru a scăpa de durere și de a nu risca să-și slăbească rezistența și să înceapă să vorbească.Ryuk

Ryuk (リューク, Ryūku?)

Ryuk pregătit să plece spre lumea oamenilor, în anime.

Ryuk este Shinigami-ul care scapă un Death Note în tărîmul oamenilor, ulterior descoperit de Light. Este dezvăluit că Ryuk a făcut-o intenționat din plictiseală, fiindcă nu prea avea ce face în lumea Shinigamilor. Se descoperă ulterior că l-a păcălit pe Regele Shinigamilor să primească un al doilea carnet, pe care ulterior i-l dă lui Light. Ryuk are o plăcere mare pentru mere și trece printr-un gen de sevraj dacă nu mănîncă vreunul mult timp. Spune că merele sînt pentru Shinigami ca țigările și băutura pentru oameni. Se pare că deasemenea îi plac jocurile video. Mai menționează că este sfios pe lîngă fete. Pentru un timp, este Shinigami-ul personal a lui Mikami.
avatar
Amalia
Fluffy Fan
Fluffy Fan

Numarul mesajelor : 115
Localizare : Somewhere in HELL
Data de inscriere : 27/08/2008

Vezi profilul utilizatorului

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum